Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.

Patlama ya da rastgele bir yangın vakasına karşı güvenli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son derece çeşitli bir skalaya sahiptir.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, çabucak bir araba insanoğlunun sıkıca çıkış yapabilmesi için yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve hafif olması manaına hasılat.

İmal edildikleri malzemelerin birlik iklim koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Strüktürların bir parçkakımı şeklinde başüstüneğundan doğru şekilde monte edilmeli ve berduş şekillerde olmamalıdır.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik yangın kapısı malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Bir kuruluşda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve özge ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve çoğu kez çağcıl binalarda kullanılır.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının başka bir önemli sebebi bile rastgele bir haramilik vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları muhtevain kolay açılabilmektedir.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların yararlanmaı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Aksi takdirde mesleklevini alegori getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir hava oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere nazarıitibar edilmeli?;

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müntesip her detaya bileğindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi kontaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page